• Slide1
 • Slide2

Værksteder

 • Krea

  På kreaværkstedet er der plads til at tænke stort eller skævt i en hyggelig og afslappet atmosfære.

  Du kan tegne og male billeder, måske med flotte motiver, som du selv designer.

  Der er også mulighed for at prøve kræfter med smykker, gipsmasker, photo-pearls, læderarbejde og meget andet. Kun fantasien sætter grænser.

  Engang imellem arbejder vi med fællesprojekter, hvor det gælder om at tænke kreativt og samarbejde om at få idéerne gjort til virkelighed. Det kan for eksempel være at lave store mosaikker eller andre større ting.

  Du kan også vælge at fordybe dig i et specielt emne. Der er god tid til at lave ting og sager, lige som man selv har lyst til.

  billedværksted

  Se galleri

 • Landbrug

  Landbrugsværkstedet er for de friske, der har lyst til at bruge både hovedet og musklerne.

  Vi har 18 ha jord med græs og korn, hvor du får mange spændende opgaver, som kræver en del selvstændighed og en stor del ansvarlighed. Vi har jo mange dyr, der skal passes ordentligt.

  Du skal blandt andet tage dig af vores godmodige herefordkvæg. Vi får hvert år kalve, som bliver meget tamme, fordi vi snakker med dem hver dag.

  Mange, som ønsker en landbrugsuddannelse, oplever vores landbrug som en slags forskole. Her kan du måske tage traktorkørekort og få en smagsprøve på, hvad det vil sige at drive landbrug.

  I teorilokalet holder vi pauser og planlægger undervisningen. Der er også benhårdt arbejde, hvor vi svinger de tunge redskaber eller vedligeholder og reparerer gårdens maskiner.

  Med godt sammenhold og lidt skæg løser vi de problemer, der kan opstå, og lærer af hinanden undervejs.

  Landbrugsværksted

  Se galleri

 • Sport

  På sportsværkstedet bygger vi mennesker op, fysisk og mentalt.

  Vi arbejder med konditions- og styrketræning i forskellige forløb, så vi er klar til de forskellige udfordringer, vi møder i løbet af året.

  Vi bruger skolens mountainbikes rigtig meget, da vi deltager i forskellige mesterskaber rundt i Danmark og her på Ærø. Vi tager i svømmehallen, når vi træner til triatlonstævner. Vi træner i kajakkerne, så vi er klar til forårets store udfordring i havet mellem Ærø og Langeland. Vi vandrer ad øhavs-stien, som binder Ærø sammen fra øst til vest. Vi låner de store sportshaller på Ærø til forskellige idrætsaktiviteter, der udfordrer eleverne på forskellige måder, så de får en større forståelse af sig selv og samspillet med kammeraterne.

  Vi snakker kost og sund levevis og diskuterer, hvad det gode liv er for den enkelte. Gennem øvelser, udfordringer og overrakelser bygger vi eleverne op, så de tror mere på sig selv og kan foretage sig ting, de aldrig havde troet mulige.

  Vælger du sport, så vælger du at udfordre dig selv og sige ja til nye udfordringer til lands, til vands og på asfalten. Og du bliver automatisk et gladere menneske.

  Sportsværksted

  Se galleri

 • Sejlads

  På sejladsværkstedet får du blæst og saltvand i håret. Vi sejler rigtig meget i sejl- og motorjollerne.

  Bådene skal vedligeholdes og repareres, så der er mange opgaver at løse. Du lærer også om motorer og navigation - og en hel masse om sikkerhed. De fleste elever bliver så dygtige, at de må sejle jollerne på egen hånd.

  Du lærer en del om håndværk. Vi holder kurser i f.eks. tovværksarbejde, kalfatring, maling og vedligeholdelse.

  Sømandskab fylder meget på vores værksted, og vi lægger vægt på, at du bliver en god "sømand".

  Vi mener, at det skal være sjovt at være på værkstedet og lægger vægt på, at dagligdagen er spændende.

  Sejladsværksted

  Se galleri

 • Heste

  Hesteværkstedet er for de hesteglade og andre, der elsker dyr. Her drejer det meste sig om heste.

  Vi har en flok dejlige islænderheste samt nogle store Irske Cob heste, som er meget rolige og omgængelige. Du lærer, hvordan man passer og plejer en hest, hvad for noget foder den skal have, hvordan man strigler og renser hove og meget mere. Det meste af undervisningen foregår i den lokale rideklub, hvor vi har adgang til udendørs og indendørs ridebane.

  Når vi ikke rider på eller passer hestene, skal vi ordne og vedligeholde deres udstyr. Seletøj, sadler og dækkener skal ordnes, hestenes bidsler skal renses, og der skal skiftes strøelse.

  Islændere er sjovere at ride på end andre heste, fordi de kan løbe på andre måder. Det kaldes pasgang og tølt. Vi træner og øver os på ridebanen, og når vi er klar til det, rider vi dejlige ture, hvor vi hygger og morer os, mens vi nyder dyrene, naturen og landskabet.

  Du kan have din egen hest med på efterskole. Den bliver opstaldet i Ærø Rideklub til rideklubbens priser, som kan ses på deres hjemmeside her

  Hesteværksted

  Se galleri

 • Køkken

  I køkkenet kan du boltre dig med at lave alle former for mad og bagværk.

  Vi braser, bager og smager. Menuen kan selvfølgelig ikke stå på livretter hver dag, men vi prøver at lave lækker mad, som de fleste kan lide, og vi bruger mange grøntsager.

  Til aftensmad laver vi lune retter og anretter fade med ost, spegepølse, rullepølse, tun, tomat, agurk, gulerødder, frugt og meget mere.

  En del tid går med at skrive opskrifter på computeren. Der skal ganges og divideres, så opskrifterne passer til de mængder, vi skal bruge. Køkkenværkstedet er en hyggelig lille gruppe på en-to voksne og fire elever. Vi har masser at rive i, men vi har også tid til at grine sammen.

  Køkkenværksted

  Se galleri

 • Håndværk og vedligehold

  På håndværk og vedligehold bliver du næsten udlært pedel.

  Vi samarbejder med skolens pedeller og træder til, hvis de har brug for en hjælpende hånd.

  Vi får mange forskellige opgaver. Vi sætter i stand, reparerer, maler, slår græs, klipper hæk osv.

  Vi har vores eget værkstedslokale, hvor vi kan rode og regere. Vi lærer at bruge mange forskellige slags værktøj.

  Håndværk og vedligehold

  Se galleri