• Slide1
 • Slide2

En specialefterskole

 • Boglig undervisning

  Vi tilbyder FP9 i dansk og matematik, men ellers er Ærø Efterskole en praktisk skole, der slet ikke kan sammenlignes med den folkeskole, du har kendt tidligere.

  Her arbejder du med ting, der interesserer dig, på praktiske værksteder. Men der skal også være tid til at lære dansk, matematik og alt det andet boglige. Bare ikke i klasselokaler - og heller ikke i timevis ad gangen. Det foregår i hustiden og på værkstederne, når det passer ind i den øvrige undervisning.

  Nogle boglige fag tager vi fat på som temaundervisning en gang om ugen, det er fag som fysik, biologi/sundhed, historie/samfund, naturfag .

  Du kan tilmelde dig et 8. klasses forløb i dansk og matematik som forberedelse til at tage FP9 året efter, eller du kan gå i gang med FP9 med det samme, hvis du er klar til det.

  Gartneriværksted
 • Valgfag

  Valgfag vælger du oven i dine værksteder og den boglige undervisning.

  Du har valgfag fredag formiddag og eftermiddag.

  Valgfagene kan f. eks. være motionscenter, fodbold, høvdingebold, badminton, gåtur. Her har du mulighed for at bevæge dig og få noget motion.

  Andre valgfag er mere hobby-betonede, som du kan arbejde videre med i fritiden. Det kan f.eks. være modelbygning, brætspil, dragebygning/flyvning, knivmageri, bueskydning.

  Vi vælger nye valgfag fire gange i løbet af et skoleår, så du kan prøve flere forskellige valgfag.

  Musikværksted
 • Vidtgående specialundervisning

  På skolen har vi mulighed for at give ekstra hjælp/undervisning til dig, der har svært ved at få tingene til at fungere. Det kan være, du har det med at glemme, hvornår du skal møde eller ikke har helt styr på klokken. Måske er det svært for dig at få venner og være med blandt kammeraterne.

  Vi har fem store områder, vi underviser ekstra i.

  Motorik
  Hvis du har godt af at træne balance, bevægelse m.m. og at være sammen med andre på et lille hold.

  Bogligt
  Hvis du aldrig rigtigt har fået lært at regne, skrive eller læse.

  Empati og social forståelse
  Hvis du har svært ved at få venner, løse de konflikter, du løber ind i, eller du har svært ved at være sammen med mange.

  Personlig hygiejne/velvære
  Hvis du ikke kan overskue at gøre rent, rydde op, komme i bad, vaske tøj m.m.

  Struktur
  Hvis det er svært at møde til tiden, huske aftaler og overskue et skema eller hverdagen i det hele taget.
  Undervisningen foregår på meget små hold eller alene sammen med en voksen. Det er vigtigt for os, at vi har det hyggeligt sammen, og at du bliver tryg ved skolen og de voksne omkring dig.

 • Bo-undervisning

  Bo-undervisning er en god start på, hvad det vil sige at flytte ud og være voksen.

  Du bor sammen med andre i vores bo-undervisningshus, men er stadig en del af efterskolen. I bo-undervisningshuset skal I arbejde tæt sammen om at få husholdningen og fællesskabet til at fungere.

  Birkely
  Det hus, hvor du kan få bo-undervisning hedder Birkely. Der bor 12 elever med to lærere tilknyttet.
  De fleste har gået på skolen et år eller to, før de kan få bo-undervisning. Det er dig, dine forældre, dine lærere og evt. din sagsbehandler, der sammen finder ud af, om du skal have bo-undervisning.

  Hvad lærer du?
  Du lærer meget forskelligt i bo-undervisningen. Du skal være aktiv i et lille fællesskab, hvor I har fælles indkøb og fører husholdningsregnskab. I skal også planlægge budget og dele opgaver som vasketøj og rengøring.
  Du skal være med til at holde aftaler, hjælpe hinanden, vise hensyn, løse konflikter og hjælpe med vedligeholdelse af huset.

  Mange muligheder
  Det er meget normalt at komme i arbejdspraktik, når man er i bo-undervisningen. Det sker som regel i forskellige virksomheder på Ærø, og plejer at være en rigtig god oplevelse.
  Du får mulighed for at lære om rettigheder og pligter i samfundet; du kan få undervisning i dansk eller regning; du kan også få hjælp, hvis du f.eks. skal tage kørekort.
  Du kommer på ture i løbet af året. Ekskursion i Danmark eller udlandet og besøg på forskellige uddannelsessteder. Disse besøg hjælper dig til at få afklaret, hvilke muligheder du har, når du forlader efterskolen.

  saadangoervi
 • Vejledning

  På Ærø Efterskole gør vi meget ud af at snakke med dig om, hvad du skal lave næste skoleår samt hvilken uddannelse og hvilket erhverv, du skal vælge. Det kan være du skal være på skolen et år mere, eller du skal måske videre i et STU eller EGU forløb.

  Allerede i efteråret inden forældredagen i november skal du udfylde en uddannelsesplan. Du kan gøre det hjemme sammen med dine forældre, eller her på skolen sammen med vejlederen.

  Vi snakker også med din sagsbehandler og UU-vejleder, så alle er med på, hvad du gerne vil næste år og måske videre frem.

  Du kan lave om på din uddannelsesplan indtil den 1. marts, da skal den være helt færdig, så vi kan sende den til Optagelse.dk. Derefter må du vente på at få besked, om du får opfyldt dine ønsker.

  Hesteværksted